The Future – The Past – The Present

The Future - The Past - The Present - Joakim Lund 2013

The Future – The Past – The Present – Joakim Lund 2013

Hva er tid for deg?

Tid er noe som kommer til deg. Ingen vet hvor mye tid man egentlig har. Enn så lenge må man ivareta den tiden man har fått utdelt. Som oftest har man aldri nok tid. Flere prater om “tidsklemma”, hvor tiden aldri strekker helt til. Men også tiden kan bøyes og struktureres slik at man får utnyttet den tiden man har til rådighet. Det er alltids en glede når man har tid til overs, da kan man jo eksempelvis fylle den med noe kreativt.

Hva betyr tid i din kunstnerisk virksomhet?

Tid er noe som er viktig for oss alle. Det at man tar seg tid i henhold til utvikling av ulike kunstneriske prosjekter, er svært viktig. Hvor jeg arbeider med teknikker som oljemaleri og digitale trykk, ser man hvor viktig tid er i henhold til det kunstneriske uttrykket. Helst ser jeg til at innholdet av det som skal formidles gjerne kan komme frem i ulike former. Kunst handler som oftest om å skynde seg sakte. Hvor man etterstreber høy kvalitet uansett hvilket medium man måtte velge. Av og til spiller tiden liten rolle i henhold til å det å prestere. I kunstverdenen handler det allikevel ofte om å være på rett sted til riktig tid.

Hva betyr «2113″ for deg?

2113 er et tall som ligger 100 år frem i tid. Men alt i 2013 har vi en utrolig stor utvikling som hele veien strekker seg videre mot fremtiden. Vi har gjort utrolige fremskritt innen den digitale utviklingen bare de siste 20 årene. Om 100 år tenker jeg på at kan ha løst mange av dagens digitale utfordringer, men det er ingenting i dagens samfunn som tilsier at utviklingen stopper nå, heller det motsatte. I dag kan vi snart skifte ut alle kroppsdeler, og vi kan spore opp og identifisere med stor nøyaktighet alderen på funne objekter tusen år tilbake ved hjelp av Carbon-14. Jeg tør ikke forestille meg på hvilke muligheter vi har i fremtiden.

Den som lever får se….